Proiectarea detaliată a sistemelor de irigare

Echipa locală de ingineri ai companii responsabile de proiectarea sistemelor de irigare în cadrul Programului Compact desfășoară în prezent mai multe studii și evaluări pentru efecturarea proiectării detaliate a acestor sisteme. Sînt efectuate studii topografice, geotehnice, studii ai calității solului si apei, de evaluare a stării rețelelor de irigare și stațiilor de pompare cu utilizarea unor echipamente performante, care nu au mai fost aplicate pînă în prezent pentru sistemele de irigare.

Sistemele de irigare sînt exploatate de mai bine de 35-50 de ani, nefiind pînă în prezent supuse unor reparații capitale.

Conform unei evaluării prealabile efectuată de către ingineri, cca 60% din sisteme trebuiesc înlocuite. Sunt afectate și pompele, și sistemele electrice și panourile de comandă. Gradul de deteriorare a sistemelor este foarte mare, din care cauză sunt irigate în mediu doar 10-20% din terenurile agricole, care ar putea fi irigate.

 

 

 

 

 

Citește

FPM Moldova Vă urează sărbători fericite! Fondul Provocările Mileniului Moldova  vă urează un an nou fericit și plin de noi realizări! Sărbători Fericite și La mulți ani!... Mai multe companii internaționale și locale sînt interesate să participe la reabilitarea sistemelor de irigare în cadrul Program Circa 30 de companii internaționale și locale sînt interesate să participe în concursurile pentru reabilitarea și supravegherea lucrărilor de reconstrucție a două sisteme centraliza... Reprezentanții AUAI au fost informați despre noile condiții ale programului de credite Compact Președinții și directorii celor 11 Asociații ale Utilizatorilor de Apă pentru Irigații (AUAI) au fost informații despre noile condiții ale Programului de credite pentru investiții în in...