Scop și obiective

Proiectul Reabilitarea Drumului prevede reabilitarea porţiunii traseului naţional M2 de la intersecţia
Sărăteni spre raionul Soroca pînă la intersecţia Drochia, carte are o lungime de 93 km.

Acest traseu serveşte drept legătură importantă între Republica Moldova şi Ucraina pentru traficul de pasageri, bunuri şi servicii şi a fost inclus de către Guvern în priorităţile Strategiei Naţionale de Dezvoltare şi ale Strategiei privind Infrastructura Transportului Terestru, cu scopul, pe termen lung, de a oferi un sistem de transport eficient ce facilitează oportunităţile de comerţ pe pieţele interne şi internaţionale şi mobilitatea cetăţenilor.

Porţiunea de drum Sărăteni-Soroca este un drum pavat cu două benzi şi se află într-o stare extrem de deteriorată, iar circa 60%din îmbrăcămintea rutiera necesită reconstrucţia totală. Actualmente, porţiunea de drum este utilizat de circa 300 000 de persoane.

Reabilitarea drumului Sărăteni – Soroca
 va înlesni creşterea veniturilor populaţiei prin reducerea costurilor la transport, bunuri şi servicii; reducerea pierderilor economiei naţionale ce rezultă din starea deteriorată a drumurilor;  reducerea numărului de accidente rutiere prin îmbunătăţirea condiţiilor de trafic.

În cadrul proiectului Reabilitarea drumului sunt planificate un şir de lucrări:

  -  reconstrucţia şi consolidarea sistemului rutier,

  -  înlocuirea sau modernizarea structurilor asociate, aşa ca poduri şi podeţe, sisteme de drenaj etc.

  -  îmbunătăţirea securităţii rutiere.

Adiţional, Programul Compact prevede în cadrul proiectului Reabilitarea drumului efectuarea de analize de mediu şi sociale, elaborarea şi implementarea unui plan de acţiuni de strămutare pentru segmentul de drum.

Citește

FPM Moldova Vă urează sărbători fericite! Fondul Provocările Mileniului Moldova  vă urează un an nou fericit și plin de noi realizări! Sărbători Fericite și La mulți ani!... Mai multe companii internaționale și locale sînt interesate să participe la reabilitarea sistemelor de irigare în cadrul Program Circa 30 de companii internaționale și locale sînt interesate să participe în concursurile pentru reabilitarea și supravegherea lucrărilor de reconstrucție a două sisteme centraliza... Reprezentanții AUAI au fost informați despre noile condiții ale programului de credite Compact Președinții și directorii celor 11 Asociații ale Utilizatorilor de Apă pentru Irigații (AUAI) au fost informații despre noile condiții ale Programului de credite pentru investiții în in...