Realizări

Descoperă Moldova pe drumul Sărăteni-Soroca sau cum viitorul turistic al satului Rogojeni ar putea prinde contur

Dezvoltarea turismului rural este un vis nerealizat încă al primarului de la Rogojeni. Totuși, administrația publică locală a reușit să încadreze localitatea într-un traseu turistic.

A fost dat în exploatare drumul Sărăteni-Soroca reabilitat în cadrul Programului Compact

Cetățenii din regiunea de Nord a Republicii Moldova au participat împreună cu Primul-ministru Iurie Leancă și Ambasadorul SUA William H. Moser la lansarea traseului Sărăteni-Soroca, reabilitat în cadrul Programului Compact al Guvernului SUA.

Au fost înregistrate realizări importante în reabilitarea drumului

Lucrările de reconstrucție a drumului Sărăteni-Soroca, efectuate din fondurile Guvernului SUA, avansează într-un ritm accelerat. Peste 80 la sută din lucrările de reabilitare au fost deja executate.

Un drum calitativ este vital pentru aspectul comercial al fructelor

Aspectul merelor, dar și a altor fructe, suferă enorm de mult din cauza condițiilor de transportare. Dacă problema unităților de transport adecvate poate fi soluționată, atunci, după cum vă dați bine seama, un drum național nu poate fi construit de un producător agricol. Conform normelor tehnologice, dacă transporți merele pe un drum de calitate proastă mai mult de 7 km, există un mare risc ca fructele să piardă mult din aspectul inițial, ceea ce în mod evident va diminua din prețul și respectiv venitul producătorului.

Au fost lansate lucrările de reabilitare a traseului Sărăteni-Soroca

Pe 18 septembrie au fost lansate lucrările de reabilitare a drumului Sărăteni-Soroca de 93 de km, efectuate în cadrul Programului Compact.

Companiile de construcție sînt în proces de mobilizare

Perioada imediată de după semnare presupune o etapă de pregătire și mobilizare a resurselor umane și a echipamentelor necesare demarării lucrărilor de reconstrucție a drumului.

Au fost adjudecate contractele pentru reabilitarea drumului și supravegherea lucrărilor

Pe 31 mai 2012 au fost semnate contractele pentru supravegherea lucrărilor de reconstrucție. Pe 4 iunie 2012 au fost semnate cîte două contracte privind reabilitarea a 2 porțiuni de drum cu fiecare companie internațională (per total vor fi semnate 4 contracte).

Au fost deschise ofertele financiare pentru lucrările de supraveghere a reconstrucției drumului Sărăteni-Soroca

Administrația de Stat a Drumurilor și FPM Moldova au deschis public pe 3 aprilie ofertele financiare ale companiilor care au participat în concursul pentru efectuarea supravegherii lucrărilor de reconstrucție a drumului național Sărăteni-Soroca. Experții celor două instituții au deschis doar ofertele financiare ale companiilor care au prezentat propuneri tehnice ce au acumulat punctajul minim necesar.

Mai mult

Citește

FPM Moldova Vă urează sărbători fericite! Fondul Provocările Mileniului Moldova  vă urează un an nou fericit și plin de noi realizări! Sărbători Fericite și La mulți ani!... Mai multe companii internaționale și locale sînt interesate să participe la reabilitarea sistemelor de irigare în cadrul Program Circa 30 de companii internaționale și locale sînt interesate să participe în concursurile pentru reabilitarea și supravegherea lucrărilor de reconstrucție a două sisteme centraliza... Reprezentanții AUAI au fost informați despre noile condiții ale programului de credite Compact Președinții și directorii celor 11 Asociații ale Utilizatorilor de Apă pentru Irigații (AUAI) au fost informații despre noile condiții ale Programului de credite pentru investiții în in...