Tranziția la agricultura performantă

Tranziția la agricultura performantă este un proces complex care poate reuși doar datorită sinergiei eforturilor atît a femeilor, cît și a bărbaților. De aceea, femeile din aria celor 11 sisteme de irigare, ce vor fi reabilitate în cadrul Programului Compact, au participat activ în crearea Asociațiilor Utilizatorilor de Apă pentru Irigații (AUAI). Astăzi din cei peste 6000 de membri ai 11 AUAI, circa 30 la sută sînt femei. Avem femei care activează în organele de conducere ale AUAI, femei care au demonstrat că pot să gestioneze echilibrat și eficient afaceri de succes, procese și echipe diverse.

Citește

Fructele autohtone vor concura cu cele de pe piețele europene dacă în Moldova vor exista tehnologii de păstrare și prelucrare
Membră a Asociației Producătorilor și Exportatorilor de Fructe ”Moldova-Fruct”, întreprinderea face parte din lista companiilor aprobate pentru exportul fructelor pe piața din Rusia.
Scad ratele dobînzilor la creditele Compact
Din luna mai curent, au scăzut ratele anuale ale dobînzii la creditele acordate de băncile participante în cadrul Programului Compact.
1 USD din creditele Compact generează circa 1,74 USD investiții totale în infrastructura poste-recoltare din Republica Moldova
Pînă la finele lunii mai 2012, prin Programul Compact au fost acordate 11 credite în valoare totală de 2,94 milioane echivalent în USD pentru construcția și utilarea frigiderelor destinate păstrării fructelor și legumelor în stare proaspătă, precum și pentru alte investiții în infrastructura post-recoltare din Republica Moldova.