Drumului Sărăteni-Soroca

Ambasadorul SUA William MOSER și Prim-ministrul Vlad FILAT au parcurs pe 2 aprilie cu bicicleta circa 10 km din cei 93 de km ai drumului Sărăteni-Soroca, care vor fi reabilitați în cadrul Programului Compact. Traseul Ambasadorului și Prim-ministrului a început de la intersecția Sărăteni, care va fi modernizată, și a inclus porțiunea de drum care tranzitează satele Codrul Nou, Țînțăreni și Negureni din raionul Telenești.

Cei doi oficiali și-au pus ca scop să testeze starea actuală a drumului Sărăteni – Soroca. Ambasadorul SUA și Prim-ministrul Republicii Moldova au promis să efectueze o călătorie similară după ce vor finisa lucrările de reconstrucție a drumului.

Citește

Fructele autohtone vor concura cu cele de pe piețele europene dacă în Moldova vor exista tehnologii de păstrare și prelucrare
Membră a Asociației Producătorilor și Exportatorilor de Fructe ”Moldova-Fruct”, întreprinderea face parte din lista companiilor aprobate pentru exportul fructelor pe piața din Rusia.
Scad ratele dobînzilor la creditele Compact
Din luna mai curent, au scăzut ratele anuale ale dobînzii la creditele acordate de băncile participante în cadrul Programului Compact.
1 USD din creditele Compact generează circa 1,74 USD investiții totale în infrastructura poste-recoltare din Republica Moldova
Pînă la finele lunii mai 2012, prin Programul Compact au fost acordate 11 credite în valoare totală de 2,94 milioane echivalent în USD pentru construcția și utilarea frigiderelor destinate păstrării fructelor și legumelor în stare proaspătă, precum și pentru alte investiții în infrastructura post-recoltare din Republica Moldova.