Reconstrucția drumului pe final

Reconstrucția drumului Sărăteni-Soroca, efectuată din fondurile Guvernului SUA în cadrul Programului Compact, este pe ultima sută de metri. Pînă la începutul lunii iunie curent, peste 70 la sută din lucrările de reabilitare a traseului au fost efectuate.

Au fost finalizate lucrările majore de construcție a podurilor de la intersecția denivelată Sărăteni și a podului cu cale ferată de la Ghindești, au fost reconstruite alte 12 poduri de-a lungul traseului, s-au încheiat lucrările de consolidare a terenului de pe șoseaua de centură a orașului Soroca și au fost efectuate mai multe lucrări de excavare pentru corectarea curbelor și intersecțiilor periculoase.

Companiile de construcției au început deja lucrările de reabilitare sau de construcție a drumurilor locale care vor facilita accesul locuitorilor din satele tranzitate de traseu de la drumul reabilitat către instituțiile sociale, cum sunt școlile, centrele medicale, bibliotecile etc. De asemenea, a început construcția trotuarelor și instalarea iluminației în localitățile de-a lungul drumului.

Totodată, în perioada următoare vor fi plantați circa 6000 de copaci și arbuști de-a lungul drumului reabilitat. De asemenea, companiile de construcție vor reamenaja 3 fîntîni, amplasate în apropierea traseului și vor construi alte 5 fîntîni noi, reamplasate pe motivul extinderii traseului.

Citește

Fructele autohtone vor concura cu cele de pe piețele europene dacă în Moldova vor exista tehnologii de păstrare și prelucrare
Membră a Asociației Producătorilor și Exportatorilor de Fructe ”Moldova-Fruct”, întreprinderea face parte din lista companiilor aprobate pentru exportul fructelor pe piața din Rusia.
Scad ratele dobînzilor la creditele Compact
Din luna mai curent, au scăzut ratele anuale ale dobînzii la creditele acordate de băncile participante în cadrul Programului Compact.
1 USD din creditele Compact generează circa 1,74 USD investiții totale în infrastructura poste-recoltare din Republica Moldova
Pînă la finele lunii mai 2012, prin Programul Compact au fost acordate 11 credite în valoare totală de 2,94 milioane echivalent în USD pentru construcția și utilarea frigiderelor destinate păstrării fructelor și legumelor în stare proaspătă, precum și pentru alte investiții în infrastructura post-recoltare din Republica Moldova.