Irigarea este deja accesibilă pentru mai mulți fermieri

Circa 80 de milioane de dolari SUA sunt investiți de Guvernul SUA în reabilitarea a 10 sisteme de irigare care va permite irigarea a mai bine de 15 mii de hectare de teren agricol, prelucrat de circa 9 mii de fermieri.

Mai mult
Pînă la sfîrșitul Programului “Compact” au rămas:

Noutăți

14 Iunie,2016

Entitatea succesoare a Fondului Provocările Mileniului Moldova trece pe o nouă platformă electronică www.sda.gov.md

Stimați parteneri, colegi și vizitatori al portalului www.mca.gov.md, Avînd drept misiune de a asigura în perioada 2016-2017 durabilitatea investiţiilor realizate în cadrul Programului Compact, Fondul de Dezvoltare Durabilă Moldova, entitatea succesoare a Fondului Provocările Mileniului Moldova, a lansat o nouă platformă electronică www.sda.gov.md.

03 Decembrie,2015

Premierul în exerciţiu a prezidat şedința Consiliului de Observatori al Fondului Provocările Mileniului Moldova

În vederea susţinerii în continuare a sectorului agricol, Consiliul de Observatori al FPM Moldova, condus de Prim-ministrul interimar Gheorghe Brega, a aprobat astăzi Planul de lucru al Fondului de Dezvoltare Durabilă Moldova, care va substitui FPM Moldova, entitate care a implementat Programul Compact.

11 Noiembrie,2015

Echipa FPM Moldova a prezentat realizările Programului Compact diasporei RM în SUA

O delegația a FPM Moldova condusă de Valentina Badrajan, directorul executiv al instituției, se află într-o vizită de lucru în SUA, unde au avut întîlniri cu reprezentanții diasporei Republicii Moldova în SUA și echipa Corporației Provocările Mileniului (SUA).

Anunțuri

07 Iunie 2016

IRRIGATION TECHNICAL TRAINER

19 Mai 2016

LOCAL CADASTRE ENGINEER

26 Aprilie 2016

TECHNICAL DOCUMENTATION COORDINATOR

Sondaj Online

Cum apreciaţi accesibilitatea informaţiei despre derularea Programului Compact?

Votează

Fondul Provocările Mileniului Moldova (FPM Moldova) este o instituţie publică creată de Guvernul Republicii Moldova pentru a asigura implementarea eficientă a Acordului „Compact” semnat pe 24 ianuarie 2010 cu Guvernul Statelor Unite ale Americii prin intermediul Corporaţiei Provocările Mileniului. Acordul semnat prevede implementarea în perioada 2010-2015 a Programului Compact, care prevede investiții în tranziția la agricultura performantă și îmbunătățirea infrastructurii drumurilor din Republica Moldova cu scopul de a contribui creșterea economică și reducerea sărăciei. Valoarea Programului este de circa 262 milioane de dolari SUA, acordaţi în formă de ajutor nerambursabil.