Peste 3000 de copii și maturi instruiți în securitatea rutieră

Companiile care reabilitează drumul Sărăteni-Soroca în cadrul Programului Compact au instruit 2639 copii și 186 profesori de la liceele, gimnaziile și școlile din satele raioanelor Florești, Soroca și Telenești amplasate dea lungul traseului Sărăteni-Soroca. Un drum modern trebuie să fie și un drum sigur, de aceea comunitățile au fost informate despre cerințele de securitate rutieră pe parcursul construcției drumului și de prevenire a accidentelor. Instruirile vor fi reluate periodic pentru a menține vigilența locuitorilor din satele de pe traseu, în special odată cu începerea anului școlar. Între timp, au fost inițiate sesiuni de instruire privind securitatea rutieră pe parcursul lucrărilor de reconstrucție a drumului pentru conducătorii de vehicule cu tracțiune animală și motocicliști. 

Citește

Fructele autohtone vor concura cu cele de pe piețele europene dacă în Moldova vor exista tehnologii de păstrare și prelucrare
Membră a Asociației Producătorilor și Exportatorilor de Fructe ”Moldova-Fruct”, întreprinderea face parte din lista companiilor aprobate pentru exportul fructelor pe piața din Rusia.
Scad ratele dobînzilor la creditele Compact
Din luna mai curent, au scăzut ratele anuale ale dobînzii la creditele acordate de băncile participante în cadrul Programului Compact.
1 USD din creditele Compact generează circa 1,74 USD investiții totale în infrastructura poste-recoltare din Republica Moldova
Pînă la finele lunii mai 2012, prin Programul Compact au fost acordate 11 credite în valoare totală de 2,94 milioane echivalent în USD pentru construcția și utilarea frigiderelor destinate păstrării fructelor și legumelor în stare proaspătă, precum și pentru alte investiții în infrastructura post-recoltare din Republica Moldova.