Irigare accesibilă pentru circa 9000 de fermieri

Circa 80 de milioane de dolari SUA va aloca Guvernul SUA pentru reconstrucția a 10 sisteme de irigare care va permite irigarea a mai bine de 15 mii de hectare de teren agricol prelucrat de peste 9 mii de fermieri. Contractele au fost deja semnate cu companiile de construcție, iar lucrările au demarat la mai multe sisteme.

La sistemele de irigare Criuleni și Lopatna au fost deja executate lucrări în proporție de 60% și urmează să fie date în exploatare în septembrie – octombrie anul curent. Celelalte sisteme de irigare vor fi date în exploatare în lunile iunie-august 2015. Șantiere de construcție au fost lansate deja la sistemele de irigare Coșnița, Puhăceni, Roșcani și Jora de Jos, Blindești, Grozești și Leova, iar reabilitarea sistemului de irigare Chircani-Zîrnești va demara în luna iunie curent.

Accesul la apa pentru irigare le va permite agricultorilor să cultive produse agricole de valoare înaltă care pot fi vîndute mai avantajos pe diverse piețe.

Citește

Fructele autohtone vor concura cu cele de pe piețele europene dacă în Moldova vor exista tehnologii de păstrare și prelucrare
Membră a Asociației Producătorilor și Exportatorilor de Fructe ”Moldova-Fruct”, întreprinderea face parte din lista companiilor aprobate pentru exportul fructelor pe piața din Rusia.
Scad ratele dobînzilor la creditele Compact
Din luna mai curent, au scăzut ratele anuale ale dobînzii la creditele acordate de băncile participante în cadrul Programului Compact.
1 USD din creditele Compact generează circa 1,74 USD investiții totale în infrastructura poste-recoltare din Republica Moldova
Pînă la finele lunii mai 2012, prin Programul Compact au fost acordate 11 credite în valoare totală de 2,94 milioane echivalent în USD pentru construcția și utilarea frigiderelor destinate păstrării fructelor și legumelor în stare proaspătă, precum și pentru alte investiții în infrastructura post-recoltare din Republica Moldova.