Intersecția denivelată Sărăteni

Pe drumul Sărăteni-Soroca, reabilitat în cadrul Programului Compact, a demarat una dintre cele mai grandioase construcții realizate pe drumurile din Republica Moldova în ultimii 20 de ani       - intersecția denivelată Sărăteni. Construcția unei astfel de intersecții va fluidiza traficul rutier pe sectorul de drum dar și mai important va spori securitatea rutieră și va reduce numărul de accidente pe acest sector de drum.

Intersecția denivelată Sărăteni va avea o înălțime de 60 de metri cu patru deschideri: două deschideri de 12 m la capete şi două deschideri în mijloc de 18 m, iar pentru susținerea acestei intersecții vor fi construiți 136 de piloni.

În reconstrucția traseului Sărăteni-Soroca FPM Moldova se aplică standardele internaționale de calitate ISO 9000. Construcția acestei intersecții urmează să finalizeze pînă la sfîrșitul anului 2013. De altfel, 60 la sută din lucrările de reabilitare a traseului Sărăteni-Soroca vor fi efectuate pe parcursul anului 2013, iar pînă în luna iunie 2014 urmează să fie încheiat întregul proces de reabilitare a celor 93 de km de drum, conform Programului Compact.

Citește

Fructele autohtone vor concura cu cele de pe piețele europene dacă în Moldova vor exista tehnologii de păstrare și prelucrare
Membră a Asociației Producătorilor și Exportatorilor de Fructe ”Moldova-Fruct”, întreprinderea face parte din lista companiilor aprobate pentru exportul fructelor pe piața din Rusia.
Scad ratele dobînzilor la creditele Compact
Din luna mai curent, au scăzut ratele anuale ale dobînzii la creditele acordate de băncile participante în cadrul Programului Compact.
1 USD din creditele Compact generează circa 1,74 USD investiții totale în infrastructura poste-recoltare din Republica Moldova
Pînă la finele lunii mai 2012, prin Programul Compact au fost acordate 11 credite în valoare totală de 2,94 milioane echivalent în USD pentru construcția și utilarea frigiderelor destinate păstrării fructelor și legumelor în stare proaspătă, precum și pentru alte investiții în infrastructura post-recoltare din Republica Moldova.