Irigare accesibilă pentru circa 9000 de fermieri

Circa 80 de milioane de dolari SUA va aloca Guvernul SUA pentru reconstrucția a 10 sisteme de irigare care va permite irigarea a mai bine de 15 mii de hectare de teren agricol prelucrat de peste 9 mii de fermieri.

Mai mult
Pînă la sfîrșitul Programului “Compact” au rămas:

Noutăți

10 Decembrie,2014

70 de copii premiați de FPM Moldova pentru participare în campania ”Compact împotriva violenței”

Fondul Provocările Mileniului Moldova a premiat astăzi 70 de elevi care au participat activ în Campania „16 Zile de acţiuni împotriva violenţei în bază de gen” exprimându-și prin desen viziunile de intoleranță împotriva oricărei forme de violență sau discriminare.

01 Decembrie,2014

Reprezentanții asociațiilor de irigare au realizat o vizită de documentare în cadrul sistemului de irigare Lopatna

Directorii executivi și președinții Asociațiilor Utilizatorilor de Apă pentru Irigare (AUAI) au participat la o vizită de studiu în cadrul sistemului de irigare Lopatna, pentru a se familiariza cu evoluția lucrărilor la sistemul de irigare, aflat la etapa finală de reabilitare.

28 Noiembrie,2014

Drumul Sărăteni-Soroca a fost transmis oficial Administrației de Stat a Drumurilor

Fondul Provocările Mileniului Moldova a semnat protocolul de transmitere către Administrația de Stat a Drumurilor a traseului de 93 de km Sărăteni-Soroca, reconstruit în cadrul Programului Compact al Guvernului SUA.

Anunțuri

19 Noiembrie 2014

Servicii de asigurare facultativă a autovehiculelor CASCO

18 Noiembrie 2014

Procurarea echipamentelor pentru operatorii asociațiilor utilizatorilor de apă pentru irigații

17 Noiembrie 2014

Procurarea materialelor promoționale

Sondaj Online

Cum apreciaţi accesibilitatea informaţiei despre derularea Programului Compact?

Votează

Fondul Provocările Mileniului Moldova (FPM Moldova) este o instituţie publică creată de Guvernul Republicii Moldova pentru a asigura implementarea eficientă a Acordului „Compact” semnat pe 24 ianuarie 2010 cu Guvernul Statelor Unite ale Americii prin intermediul Corporaţiei Provocările Mileniului. Acordul semnat prevede implementarea în perioada 2010-2015 a Programului Compact, care prevede investiții în tranziția la agricultura performantă și îmbunătățirea infrastructurii drumurilor din Republica Moldova cu scopul de a contribui creșterea economică și reducerea sărăciei. Valoarea Programului este de circa 262 milioane de dolari SUA, acordaţi în formă de ajutor nerambursabil.