Irigare accesibilă pentru circa 9000 de fermieri

Circa 80 de milioane de dolari SUA va aloca Guvernul SUA pentru reconstrucția a 10 sisteme de irigare care va permite irigarea a mai bine de 15 mii de hectare de teren agricol prelucrat de peste 9 mii de fermieri.

Mai mult
Pînă la sfîrșitul Programului “Compact” au rămas:

Noutăți

25 Iulie,2014

În sudul Moldovei au început lucrările de reabilitare a sistemului de irigare Chircani-Zîrnești

Au demarat lucrările de reconstrucție a sistemului de irigare Chirchani-Zîrnești din raionul Cahul, reabilitat din fondurile Programului Compact al Guvernului SUA, care vor continua pînă în iulie 2015.

24 Iulie,2014

Programul Compact promovează abilitarea femeilor în gestionarea eficientă a sistemelor de irigare reabilitate

Membrii din 11 Asociații ale Utilizatorilor de Apă pentru Irigare (AUAI) create cu suportul Programului Compact s-au întrunit pentru a discuta despre posibilitățile de a promova femeile în procesul de gestionare a sistemelor de irigare.

16 Iulie,2014

Cea mai mare intersecție denivelată din Moldova construită în ultimii ani a fost deschisă circulației

A fost deschisă circulației transportului intersecția denivelată Sărăteni, construită cu susținerea Guvernului SUA, fiind prima construcție de acest fel ridicată în ultimii 20 de ani în Republica Moldova.

Anunțuri

14 Iulie 2014

DRIVER (short-term assignment)

07 Iulie 2014

Consultant în aspecte de informare/sensibilizare

03 Iulie 2014

Consultant în aspecte de strămutare

Sondaj Online

Cum apreciaţi accesibilitatea informaţiei despre derularea Programului Compact?

Votează

Fondul Provocările Mileniului Moldova (FPM Moldova) este o instituţie publică creată de Guvernul Republicii Moldova pentru a asigura implementarea eficientă a Acordului „Compact” semnat pe 24 ianuarie 2010 cu Guvernul Statelor Unite ale Americii prin intermediul Corporaţiei Provocările Mileniului. Acordul semnat prevede implementarea în perioada 2010-2015 a Programului Compact, care prevede investiții în tranziția la agricultura performantă și îmbunătățirea infrastructurii drumurilor din Republica Moldova cu scopul de a contribui creșterea economică și reducerea sărăciei. Valoarea Programului este de circa 262 milioane de dolari SUA, acordaţi în formă de ajutor nerambursabil.