Irigarea este deja accesibilă pentru mai mulți fermieri

Circa 80 de milioane de dolari SUA sunt investiți de Guvernul SUA în reabilitarea a 10 sisteme de irigare care va permite irigarea a mai bine de 15 mii de hectare de teren agricol, prelucrat de circa 9 mii de fermieri.

Mai mult
Pînă la sfîrșitul Programului “Compact” au rămas:

Noutăți

26 Ianuarie,2015

Producătorii agricoli au fost instruiți să comunice cu potențialii parteneri în cadrul expozițiilor internaționale

Producătorii și procesatorii de fructe și legume din Republica Moldova care intenționează să participe în anul curent la expozițiile internaționale Fruit Logistica, Berlin, și GulFood, Dubai au fost instruiți cum să discute cu potențialii parteneri.

26 Ianuarie,2015

Lucrările de reabilitare a sistemelor de irigare continuă și în perioada rece a anului

Reabilitarea a opt sisteme de irigare efectuată în cadrul Programului Compact al Guvernului SUA continuă și în perioada rece a anului

21 Ianuarie,2015

Cetățenii sunt invitați să se expună despre proiectul primului plan de gestionare a districtului bazinului hidrografic Nistru

În perioada 21 ianuarie-26 februarie, curent, Fondul Provocările Mileniului Moldova și Ministerul Mediului desfășoară etapa a II-a a consultărilor publice privind elaborarea Planului de gestionare a districtului bazinului hidrografic Nistru.

Anunțuri

05 Ianuarie 2015

Award Notice # 14

29 Decembrie 2014

Lucrări de reparație a spațiilor de birouri destinate arhivei FPM Moldova

19 Noiembrie 2014

Servicii de asigurare facultativă a autovehiculelor CASCO

Sondaj Online

Cum apreciaţi accesibilitatea informaţiei despre derularea Programului Compact?

Votează

Fondul Provocările Mileniului Moldova (FPM Moldova) este o instituţie publică creată de Guvernul Republicii Moldova pentru a asigura implementarea eficientă a Acordului „Compact” semnat pe 24 ianuarie 2010 cu Guvernul Statelor Unite ale Americii prin intermediul Corporaţiei Provocările Mileniului. Acordul semnat prevede implementarea în perioada 2010-2015 a Programului Compact, care prevede investiții în tranziția la agricultura performantă și îmbunătățirea infrastructurii drumurilor din Republica Moldova cu scopul de a contribui creșterea economică și reducerea sărăciei. Valoarea Programului este de circa 262 milioane de dolari SUA, acordaţi în formă de ajutor nerambursabil.