Irigarea este deja accesibilă pentru mai mulți fermieri

Circa 80 de milioane de dolari SUA sunt investiți de Guvernul SUA în reabilitarea a 10 sisteme de irigare care va permite irigarea a mai bine de 15 mii de hectare de teren agricol, prelucrat de circa 9 mii de fermieri.

Mai mult
Pînă la sfîrșitul Programului “Compact” au rămas:

Noutăți

28 Aprilie,2015

Antreprenorii din toată țara pot accesa credite din sursele Programului Compact

Aria de eligibilitate a Programului de credite Compact a fost extinsă. Începînd cu 27 aprilie curent, antreprenorii de pe întreg teritoriul Republicii Moldova pot obține surse financiare pentru investiții în agricultura performantă.

27 Aprilie,2015

Au fost selectați primii agricultori care vor procura în cadrul Programului Compact echipament de irigare în rate

Cereri ale 11 producători agricoli care doresc să achiziționeze echipament de irigare în leasing au fost aprobate pentru finanțare. Suma solicitată de beneficiari este de 10,475,422 MDL și este oferită de Programul Compact al Guvernului SUA.

17 Aprilie,2015

Arheologii continuă cercetările în zona sistemului de irigare Blindești

Specialiștii din cadrul Agenției Naționale Arheologice continuă lucrările de cercetare a mormintelor și obiectelor descoperite în procesul lucrărilor de reconstrucție a sistemului de irigare Blindești din raionul Ungheni, reabilitat în cadrul Programului Compact.

Anunțuri

04 Mai 2015

Obiecte personalizate și materiale promoționale pentru evenimentele publice organizate de FPM Moldova

24 Martie 2015

Procurarea serviciilor de logistica pentru activitatile de inchidere a Programului Compact

17 Martie 2015

Procurarea de pompe de apa portabile echipate cu motor diesel si set de accesorii

Sondaj Online

Cum apreciaţi accesibilitatea informaţiei despre derularea Programului Compact?

Votează

Fondul Provocările Mileniului Moldova (FPM Moldova) este o instituţie publică creată de Guvernul Republicii Moldova pentru a asigura implementarea eficientă a Acordului „Compact” semnat pe 24 ianuarie 2010 cu Guvernul Statelor Unite ale Americii prin intermediul Corporaţiei Provocările Mileniului. Acordul semnat prevede implementarea în perioada 2010-2015 a Programului Compact, care prevede investiții în tranziția la agricultura performantă și îmbunătățirea infrastructurii drumurilor din Republica Moldova cu scopul de a contribui creșterea economică și reducerea sărăciei. Valoarea Programului este de circa 262 milioane de dolari SUA, acordaţi în formă de ajutor nerambursabil.