Irigarea este deja accesibilă pentru mai mulți fermieri

Circa 80 de milioane de dolari SUA sunt investiți de Guvernul SUA în reabilitarea a 10 sisteme de irigare care va permite irigarea a mai bine de 15 mii de hectare de teren agricol, prelucrat de circa 9 mii de fermieri.

Mai mult
Pînă la sfîrșitul Programului “Compact” au rămas:

Noutăți

21 Mai,2015

Fermierii din aria a 11 sisteme de irigare renovate de Compact au fost încurajați de Ambasadorul SUA să utilizeze irigarea

Membrii ai 11 Asociații ale Utilizatorilor de Apă pentru Irigare AUAI s-au întrunit astăzi la Conferința finală de prezentare a realizărilor obținute în cadrul activității de reformare a sectorului de irigare a Programului Compact.

08 Mai,2015

Ziariștii s-au documentat despre renovarea sistemului de irigare Coșnița

Un grup de jurnaliști din presa națională și locală au efectuată astăzi o vizită pe șantierele de construcție la sistemul de irigare Coșnița, raionul Dubăsari, renovat în cadrul Programului Compact al Guvernului SUA.

06 Mai,2015

Sistemele de irigare renovate de Programul Compact au fost transmise în folosință gratuită către AUAI

Majoritatea Asociațiilor Utilizatorilor de Apă pentru Irigare, create în cadrul Programului Compact, au primit în gestiune gratuită nouă sisteme de irigare reabilitate cu fondurile Guvernului SUA acordate prin intermediul Compact.

Anunțuri

07 Mai 2015

PROCUREMENT OF OPERATING AND MAINTENANCE EQUIPMENT FOR 10 WUAs

04 Mai 2015

Obiecte personalizate și materiale promoționale pentru evenimentele publice organizate de FPM Moldova

24 Martie 2015

Procurarea serviciilor de logistica pentru activitatile de inchidere a Programului Compact

Sondaj Online

Cum apreciaţi accesibilitatea informaţiei despre derularea Programului Compact?

Votează

Fondul Provocările Mileniului Moldova (FPM Moldova) este o instituţie publică creată de Guvernul Republicii Moldova pentru a asigura implementarea eficientă a Acordului „Compact” semnat pe 24 ianuarie 2010 cu Guvernul Statelor Unite ale Americii prin intermediul Corporaţiei Provocările Mileniului. Acordul semnat prevede implementarea în perioada 2010-2015 a Programului Compact, care prevede investiții în tranziția la agricultura performantă și îmbunătățirea infrastructurii drumurilor din Republica Moldova cu scopul de a contribui creșterea economică și reducerea sărăciei. Valoarea Programului este de circa 262 milioane de dolari SUA, acordaţi în formă de ajutor nerambursabil.