Irigare accesibilă pentru circa 9000 de fermieri

Circa 80 de milioane de dolari SUA va aloca Guvernul SUA pentru reconstrucția a 10 sisteme de irigare care va permite irigarea a mai bine de 15 mii de hectare de teren agricol prelucrat de peste 9 mii de fermieri.

Mai mult
Pînă la sfîrșitul Programului “Compact” au rămas:

Noutăți

12 Septembrie,2014

A fost inaugurată infrastructura de acces la gimnaziul din satul Țînțăreni, construită din fondurile Programului Compact

Ambasadorul SUA William Moser și Prim-ministrul Iurie Leancă au participat astăzi, 12 septembrie, la inaugurarea infrastructurii de acces a gimnaziului din s. Țînțăreni, raionul Telenești, construită din fondurile Programului Compact al Guvernului SUA.

26 August,2014

Reabilitarea sistemului de irigare Chircani-Zîrnești va fi monitorizată de un comitet format din localnici

Locuitorii din satele Chircani, Zîrnești și Cucoara, au constituit la 25 august curent comitetul de monitorizare a impactului social, care va ajuta comunitatea să interacționeze cît mai eficient cu compania de construcție implicată în reabilitarea sistemului de irigare

26 August,2014

Programul Compact va reabilita noi porțiuni de drumuri locale

Programul Compact al Guvernului SUA va reabilita încă 7 km de drumuri naționale și locale, adițional la cei 93 de km ai traseului Sărăteni-Soroca.

Anunțuri

04 Septembrie 2014

TRAVEL AGENT SERVICES

11 Septembrie 2014

TRAFFICKING IN PERSON AWARENESS CAMPAIGN

13 August 2014

CONSULTING SERVICES FOR ROAD SAFETY CAMPAIGN

Sondaj Online

Cum apreciaţi accesibilitatea informaţiei despre derularea Programului Compact?

Votează

Fondul Provocările Mileniului Moldova (FPM Moldova) este o instituţie publică creată de Guvernul Republicii Moldova pentru a asigura implementarea eficientă a Acordului „Compact” semnat pe 24 ianuarie 2010 cu Guvernul Statelor Unite ale Americii prin intermediul Corporaţiei Provocările Mileniului. Acordul semnat prevede implementarea în perioada 2010-2015 a Programului Compact, care prevede investiții în tranziția la agricultura performantă și îmbunătățirea infrastructurii drumurilor din Republica Moldova cu scopul de a contribui creșterea economică și reducerea sărăciei. Valoarea Programului este de circa 262 milioane de dolari SUA, acordaţi în formă de ajutor nerambursabil.