Irigarea este deja accesibilă pentru mai mulți fermieri

Circa 80 de milioane de dolari SUA sunt investiți de Guvernul SUA în reabilitarea a 10 sisteme de irigare care va permite irigarea a mai bine de 15 mii de hectare de teren agricol, prelucrat de circa 9 mii de fermieri.

Mai mult
Pînă la sfîrșitul Programului “Compact” au rămas:

Noutăți

02 Martie,2015

Continuă colectarea datelor pentru analiza eficacității activităților de susținere a tranziției la agricultura performantă

FPM Moldova continuă activitățile de colectare ale datelor primare pentru determinarea impactului proiectului Tranziția la agricultura performantă, realizate în conformitate cu procedurile stabilite de Corporația Provocările Mileniului, care finanțează Programul Compact.

13 Februarie,2015

Podoabe datate din perioada Imperiului Roman descoperite în procesul reabilitării sistemului de irigare Blindești

Descoperire arheologică unică din perioada imperiului roman a fost efectuată în procesul lucrărilor de reabilitare a sistemului de irigare Blindești din raionul Ungheni, reabilitat în cadrul Programului Compact.

10 Februarie,2015

FPM Moldova solicită o atitudine responsabilă față de infrastructura rutieră modernizată în cadrul Programului Compact

FPM Moldova în parteneriat cu autoritățile publice locale au inițiat astăzi discuții publice în centrele raionale Florești, Soroca și Telenești, precum și în comunitățile din aria drumului Sărăteni-Soroca pentru a le cere locuitorilor atitudine responsabilă față de infrastructura rutieră

Anunțuri

24 Februarie 2015

PROCUREMENT OF AUTOMATIC METERING VALVES

24 Februarie 2015

CONSULTING SERVICES FOR DEVELOPMENT OF THE MARKETING MESSAGE STRATEGY FOR COMPACT CLOSEOUT

05 Ianuarie 2015

Award Notice # 14

Sondaj Online

Cum apreciaţi accesibilitatea informaţiei despre derularea Programului Compact?

Votează

Fondul Provocările Mileniului Moldova (FPM Moldova) este o instituţie publică creată de Guvernul Republicii Moldova pentru a asigura implementarea eficientă a Acordului „Compact” semnat pe 24 ianuarie 2010 cu Guvernul Statelor Unite ale Americii prin intermediul Corporaţiei Provocările Mileniului. Acordul semnat prevede implementarea în perioada 2010-2015 a Programului Compact, care prevede investiții în tranziția la agricultura performantă și îmbunătățirea infrastructurii drumurilor din Republica Moldova cu scopul de a contribui creșterea economică și reducerea sărăciei. Valoarea Programului este de circa 262 milioane de dolari SUA, acordaţi în formă de ajutor nerambursabil.