Irigarea este deja accesibilă pentru mai mulți fermieri

Circa 80 de milioane de dolari SUA sunt investiți de Guvernul SUA în reabilitarea a 10 sisteme de irigare care va permite irigarea a mai bine de 15 mii de hectare de teren agricol, prelucrat de circa 9 mii de fermieri.

Mai mult
Pînă la sfîrșitul Programului “Compact” au rămas:

Noutăți

27 Martie,2015

Descoperă Moldova pe drumul Sărăteni-Soroca sau cum viitorul turistic al satului Rogojeni ar putea prinde contur

Localnicii își doresc mult să construiască la intersecția Chișinău-Soroca-Rezina o piață agricolă cu destinație turistică, mai ales că satul Rogojeni, raionul Șoldănești, dispune de un vast potențial turistic.

27 Martie,2015

Pompele de la sistemul Chircani-Zîrnești au fost supuse testării și vor parcurge o distanță de peste 8 mii km pînă în Moldova

Angajați ai Fondului Provocările Mileniului Moldova, reprezentantul inginerului Egis, Apele Moldovei și companiei KSB Germane au participat la testarea pompelor care urmează a fi instalate la sistemul de irigare Chircani-Zîrnești.

26 Martie,2015

Femeile din comunitățile din aria sistemelor de irigare renovate de Programul Compact își dezvoltă capacitățile de lider

Circa 40 de femei cu inițiativă din zonele sistemelor de irigare, reabilitate în cadrul Programului Compact, își dezvoltă abilitațile de lider în cadrul unui atelier de lucru care se desfășoară în zilele de 25-26 martie, curent, la Chișinău.

Anunțuri

24 Martie 2015

Procurarea serviciilor de logistica pentru activitatile de inchidere a Programului Compact

17 Martie 2015

Procurarea de pompe de apa portabile echipate cu motor diesel si set de accesorii

13 Martie 2015

Servicii de design și imprimare a materialelor poligrafice pentru activitatile de inchidere a Programului

Sondaj Online

Cum apreciaţi accesibilitatea informaţiei despre derularea Programului Compact?

Votează

Fondul Provocările Mileniului Moldova (FPM Moldova) este o instituţie publică creată de Guvernul Republicii Moldova pentru a asigura implementarea eficientă a Acordului „Compact” semnat pe 24 ianuarie 2010 cu Guvernul Statelor Unite ale Americii prin intermediul Corporaţiei Provocările Mileniului. Acordul semnat prevede implementarea în perioada 2010-2015 a Programului Compact, care prevede investiții în tranziția la agricultura performantă și îmbunătățirea infrastructurii drumurilor din Republica Moldova cu scopul de a contribui creșterea economică și reducerea sărăciei. Valoarea Programului este de circa 262 milioane de dolari SUA, acordaţi în formă de ajutor nerambursabil.