Irigare accesibilă pentru circa 9000 de fermieri

Circa 80 de milioane de dolari SUA va aloca Guvernul SUA pentru reconstrucția a 10 sisteme de irigare care va permite irigarea a mai bine de 15 mii de hectare de teren agricol prelucrat de peste 9 mii de fermieri.

Mai mult
Pînă la sfîrșitul Programului “Compact” au rămas:

Noutăți

28 Octombrie,2014

La Criuleni a fost lansat primul sistem de irigare reconstruit din fondurile Programului Compact

Astăzi la Criuleni a fost lansat primul sistem de irigare reconstruit din fondurile Programului Compact al Guvernului SUA. Pentru reabilitarea sistemului de irigare Criuleni au fost investite circa 4,7 milioane USD.

23 Octombrie,2014

FPM Moldova participă la expozițiile specializate Farmer și Moldagroteh

În perioada 22-25 octombrie, curent Fordul Provocările Mileniului Moldova participă la expoziția specializată Farmer și Moldagroteh. La standul FPM Moldova, vizitatorii sunt informați despre proiectele realizate și cele în fază de desfășurare ale Programului Compact.

20 Octombrie,2014

Campania de prezentare a vestigiilor arheologice de pe traseul Sărăteni-Soroca a ajuns la final

Peste 900 de elevi, profesori și funcționari publici din 8 localități din raioanele Soroca, Florești și Șoldănești au participat la expozițiile fotografice despre vestigiile arheologice descoperite în procesul de reconstrucție a drumului Sărăteni-Soroca.

Anunțuri

13 Octombrie 2014

CONSULTANT ÎN DOMENIUL SĂNĂTĂȚII ȘI SECURITĂȚII ÎN MUNCĂ

04 Septembrie 2014

TRAVEL AGENT SERVICES

11 Septembrie 2014

TRAFFICKING IN PERSON AWARENESS CAMPAIGN

Sondaj Online

Cum apreciaţi accesibilitatea informaţiei despre derularea Programului Compact?

Votează

Fondul Provocările Mileniului Moldova (FPM Moldova) este o instituţie publică creată de Guvernul Republicii Moldova pentru a asigura implementarea eficientă a Acordului „Compact” semnat pe 24 ianuarie 2010 cu Guvernul Statelor Unite ale Americii prin intermediul Corporaţiei Provocările Mileniului. Acordul semnat prevede implementarea în perioada 2010-2015 a Programului Compact, care prevede investiții în tranziția la agricultura performantă și îmbunătățirea infrastructurii drumurilor din Republica Moldova cu scopul de a contribui creșterea economică și reducerea sărăciei. Valoarea Programului este de circa 262 milioane de dolari SUA, acordaţi în formă de ajutor nerambursabil.