Irigarea este deja accesibilă pentru mai mulți fermieri

Circa 80 de milioane de dolari SUA sunt investiți de Guvernul SUA în reabilitarea a 10 sisteme de irigare care va permite irigarea a mai bine de 15 mii de hectare de teren agricol, prelucrat de circa 9 mii de fermieri.

Mai mult
Pînă la sfîrșitul Programului “Compact” au rămas:

Noutăți

03 Decembrie,2015

Premierul în exerciţiu a prezidat şedința Consiliului de Observatori al Fondului Provocările Mileniului Moldova

În vederea susţinerii în continuare a sectorului agricol, Consiliul de Observatori al FPM Moldova, condus de Prim-ministrul interimar Gheorghe Brega, a aprobat astăzi Planul de lucru al Fondului de Dezvoltare Durabilă Moldova, care va substitui FPM Moldova, entitate care a implementat Programul Compact.

11 Noiembrie,2015

Echipa FPM Moldova a prezentat realizările Programului Compact diasporei RM în SUA

O delegația a FPM Moldova condusă de Valentina Badrajan, directorul executiv al instituției, se află într-o vizită de lucru în SUA, unde au avut întîlniri cu reprezentanții diasporei Republicii Moldova în SUA și echipa Corporației Provocările Mileniului (SUA).

06 Noiembrie,2015

Femeile din mediul rural au discutat importanța participării în realizarea proiectelor de infrastructură

Peste 60 de femeii din toate regiunile țării s-au întrunit astăzi la Chișinău pentru a discuta despre modelul Programului Compact de abilitare a femeilor și de implicare a acestora în proiectele ce vizează reforme și investiții în infrastructură, și despre rolul femeilor în realizarea cu succes a acestor proiecte.

Anunțuri

23 Mai 2016

FEASIBILITY STUDY ON REHABILITATION OF CAHUL AGRICULTURAL AREA DRAINAGE SYSTEM

19 Aprilie 2016

ACCESS TO FINANCE CONSTRAINTS ANALYSIS CONSULTANT

30 Martie 2016

TRANSLATION SERVICES (ORAL AND WRITTEN)

Sondaj Online

Cum apreciaţi accesibilitatea informaţiei despre derularea Programului Compact?

Votează

Fondul Provocările Mileniului Moldova (FPM Moldova) este o instituţie publică creată de Guvernul Republicii Moldova pentru a asigura implementarea eficientă a Acordului „Compact” semnat pe 24 ianuarie 2010 cu Guvernul Statelor Unite ale Americii prin intermediul Corporaţiei Provocările Mileniului. Acordul semnat prevede implementarea în perioada 2010-2015 a Programului Compact, care prevede investiții în tranziția la agricultura performantă și îmbunătățirea infrastructurii drumurilor din Republica Moldova cu scopul de a contribui creșterea economică și reducerea sărăciei. Valoarea Programului este de circa 262 milioane de dolari SUA, acordaţi în formă de ajutor nerambursabil.