Irigare accesibilă pentru circa 9000 de fermieri

Circa 80 de milioane de dolari SUA va aloca Guvernul SUA pentru reconstrucția a 10 sisteme de irigare care va permite irigarea a mai bine de 15 mii de hectare de teren agricol prelucrat de peste 9 mii de fermieri.

Mai mult
Pînă la sfîrșitul Programului “Compact” au rămas:

Noutăți

25 Noiembrie,2014

FPM Moldova participă activ în cadrul campaniei internaționale “16 zile împotriva violenței în bază de gen”

Deja al treilea an consecutiv, FPM Moldova se alătură Campaniei internaționale “16 zile împotriva violenței în bază de gen”, care se desfășoară la nivel mondial în perioada 25 noiembrie – 10 decembrie în scopul prevenirii și combaterii fenomenului violenței domestice.

24 Noiembrie,2014

A fost dat în exploatare un nou sistem de irigare modernizat în cadrul Programului Compact

Lucrările de reabilitare a sistemului de irigare Lopatna efectuate din fondurile Programului Compact s-au încheiat. Reconstrucția și modernizarea sistemului de irigare Lopatna va permite irigarea a peste 500 de hectare de teren agricol.

17 Noiembrie,2014

Implementarea Programului Compact este în vizorul presei naționale

În perioada august-octombrie, curent activitatea Programului Compact a fost reflectată pe larg atît în presa națională, cît și în cea regională. Conform raportului de monitorizare a prezenței informațiilor despre derularea Programului Compact în mass-media, pe parcursul celor trei luni au fost publicate 254 materiale

Anunțuri

19 Noiembrie 2014

Servicii de asigurare facultativă a autovehiculelor CASCO

18 Noiembrie 2014

Procurarea echipamentelor pentru operatorii asociațiilor utilizatorilor de apă pentru irigații

17 Noiembrie 2014

Procurarea materialelor promoționale

Sondaj Online

Cum apreciaţi accesibilitatea informaţiei despre derularea Programului Compact?

Votează

Fondul Provocările Mileniului Moldova (FPM Moldova) este o instituţie publică creată de Guvernul Republicii Moldova pentru a asigura implementarea eficientă a Acordului „Compact” semnat pe 24 ianuarie 2010 cu Guvernul Statelor Unite ale Americii prin intermediul Corporaţiei Provocările Mileniului. Acordul semnat prevede implementarea în perioada 2010-2015 a Programului Compact, care prevede investiții în tranziția la agricultura performantă și îmbunătățirea infrastructurii drumurilor din Republica Moldova cu scopul de a contribui creșterea economică și reducerea sărăciei. Valoarea Programului este de circa 262 milioane de dolari SUA, acordaţi în formă de ajutor nerambursabil.